martes, 17 de marzo de 2009

LA GRAN VERGONYA: El Fiscal demana 35 anys de presó a 14 antifeixistes asturians per manifestar-se contra el racisme.


El 10 de setembre de 2005, el partit neonazi Democracia Nacional (DN) convocà una manifestació per reivindicar la figura de Don Pelayo, amb clar tint racista, a la localitat asturiana de Cangues d'Onís. Veïns i veïnes del poble es concentren en una manifestació contra el racisme a la plaça on tenien previst acudir els ultres. La Guardia Civil carrega violentament, dissol la concentració i deté 14 persones. Els neonazis arriben als pocs minuts en un autobús, passegen tot tipus de simbologia feixista (creus celtes, emblemes de les SS, etc...) emparats per la legalitat, mentre el poble dóna completament l'esquena a l'acte.

El fiscal demana ara 35 anys de presó i multes que arriben als 120.000 contra els antifeixistes detinguts. Aquest despropòsit és inconcebible en qualsevol Estat d'Europa, ja que s'ataca violentament els qui defensen la solidaritat i la diversitat, i s'estén una estora vermella perquè desfilen els neonazis.

Pares i mares dels imputats s'han organitzat també en una plataforma per defensar els seus fills i denunciar l'escàndol judicial al què seran sotmesos el proper 20 d'abril. Expliquem el vergonyós cas i encetem una campanya de solidaritat amb els antifeixistes asturians per desmuntar el muntatge policial i judicial al què s'enfronten.


No hay comentarios: