jueves, 18 de diciembre de 2008

Irving defensa a Barcelona la ‘innocència de Hitler’ davant la passivitat de les institucions.




L'escriptor filonazi anglès David Irving dóna la seua conferència a la Llibreria Europa de Barcelona escortat pels Mossos d'Esquadra i davant un escàs públic. La policia autonòmica va enregistrar l'acte per si es feia apologia del genocidi, com ja van fer l'any passat en la darrera visita d'aquest personatge, que fou condemnat a presó a Àustria, país origen de Hitler, on les tesis negacionistes estan tipificades com a delicte al Codi Penal. SOS Racisme havia demanat la prohibició de l'acte. Reproduïm l'article publicat al setmanari Directa.

Irving defensa la ‘innocència de Hitler’ davant la passivitat de les institucionsDirecta, 17 de setembre 2008N.M. BarcelonaHitler no va ordenar la posada en marxa de l’anomenada ‘solució final’.

El führer, màxim responsable del règim nazi, ni tan sols estava assabentat de la decisió dels seus subordinats d’exterminar milions de presoners als camps de concentració. Aquesta és la tesi, encara per demostrar, que l’historiador revisionista britànic David Irving, de 69 anys, va defensar dissabte passat a la llibreria filonazi Europa, situada al barri de Gràcia de Barcelona. Aquests postulats van portar un tribunal austríac a condemnar Irving a tres anys de presó l’any 2006, ja que el negacionisme està tipificat com a delicte al Codi Penal del país d’orígen de Hitler.


Les tesis revisionistes de l’holocaust, que afirmen que aquest és un mite nascut de la confabulació entre el sionisme i les potències aliades, són considerades una justificació del genocidi nazi per països com l’esmentada Àustria o Alemanya.

A Catalunya, en canvi, les institucions polítiques i judicials no van posar cap impediment a la realització de l’acte, tot i que SOS Racisme havia demanat que es prohibís la conferència. Davant la petició de l’associació, la fiscalia va instar els Mossos d’Esquadra a enregistrar l’acte per determinar si les declaracions d’Irving constituïen o no un delicte d’apologia del genocidi. Sembla ser, però, que les paraules de l’historiador que qüestionaven la dimensió real de l’holocaust no eren constitutives de delicte, ja que la policia autonòmica no va interrompre la conferència, que va aplegar una quarentena de persones.

En contrast amb la passivitat de les institucions, al voltant de dues-cents antifeixistes es van manifestar pels carrers de Gràcia la mateixa tarda de la conferència d’Irving en record de Roger Albert, un jove del barri assassinat durant les Festes de Gràcia de 2004 a mans d’un grup de caps rapats d’ultradreta. La mobilització va derivar en enfrontaments quan va arribar a la plaça Rius i Taulet, on hi ha l’ajuntament gracienc. Allà, els assistents van atacar amb cadires i altres objectes les dotacions d’antidisturbis de la Guàrdia Urbana, que van efectuar una càrrega per dispersar els manifestants. Els aldarulls es van allargar mitja hora més i una persona va ser detinguda. Cap a les deu de la nit, la Guàrdia Urbana es va dirigir a una casa okupada situada al carrer Escorial amb Mare de Déu de la Salut, on –segons asseguraven- s’amagaven els responsables de les destrosses.


Extraido de Antifeixistes Pais Valencia. www.antifeixistes.org

No hay comentarios: