jueves, 16 de mayo de 2013

MANIFESTACIÓ ANTIREPRESSIVA dissabte 18 maig a les 19h Castelló de la plana


dissabte 18 maig 2013
19:00
plaça Maria Agustina
Castelló de la Plana

MANIFEST:
L'Assemblea Ciutadana Contra la Repressió (ACCR) constituïda per ciutadanes i ciutadans de Castelló de la Plana, implicades en la justícia social, i organitzades individualment o col·lectivament, manifestem el nostre rotund rebuig a la repressió que s'exerceix contra els moviments socials, i en particular la recrudescència de la repressió policial emanada de les ordres polítiques disposades des de la Subdelegació de Govern.
Des de setembre de l'any passat, la persecució ideològica que s'està produint envers els moviments socials de la Plana comptabilitza més d'un centenar d'identificacions, en molts casos amb sancions econòmiques, cinc detencions, judicis realitzats i pendents i les seus corresponents penes-multa.

Els últims mesos les identificacions al carrer, els assetjaments a seus socials com el Casal Popular i La Cosa Nostra, les infiltracions policials en les manifestacions, les detencions i judicis mitjançant muntatges policíacs s'han convertit en pràctiques habituals contra els qui ens mobilitzem, protestem o simplement manifestem públicament la nostra discrepància amb el règim.

El continu assetjament que realitza la policia nacional i local, i especialment la brigada d'informació de la policia nacional, l'existència de "fitxers secrets" amb informació i fotografies d'un gran nombre de persones que milita als moviments socials de Castelló i la connivència que demostren contínuament les autoritats civils i policials amb la ultradreta local són fets intolerables.

Denunciem la persecució constant a les persones militants d'esquerres i la tolerància amb les agressions feixistes. L'exemple més flagrant el trobem en l'atac que va patir l'Associació Cultural Juvenil La Cosa Nostra per part de neonazis. Cap dels agressors neonazis ha sigut detingut, ni tan sols identificat. En canvi, tres membres agredits de l'associació juvenil van ser detinguts els dies posteriors als fets, amb càrrecs per associació il·lícita, a conseqüència d'un muntatge policial.

Denunciem les afirmacions tendencioses de gran part de la premsa i els seus silencis còmplices, en elaborar una versió injusta de la realitat dels moviments socials de Castelló en prendre com a referència fiable els comunicats policials.

Denunciem el tracte vexatori i denigrant infligit als detinguts per part de policies nacionals als calabossos de la comissaria de Castelló, amb total impunitat, a l'empara de l'absolut control d'aquest espai, vetat fins i tot als lletrats de la defensa.

Senyalem com a responsables directes de la recrudescència de la repressió policial, en primer lloc, al subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles, i també al Comissari de la Policia Nacional.

Per tot això, l'Assemblea Ciutadana Contra la Repressió (ACCR) exigeix:
  • que es retiren tots els càrrecs contra els membres dels moviments socials de Castelló, identificats i/o persones detingudes mitjançant muntatges policíacs
  • la dimissió del subdelegat del Govern a Castelló i del comissari de la Policia Nacional
  • l'aturament definitiu de l'assetjament policíac per motius polítics
  • l'obertura d'expedients disciplinaris als policies que abusant de la seua autoritat han tractat de manera denigrant a les persones identificades i / o detingudes
  • la instal·lació, en els calabossos de la comissaria de policia, de càmeres de videovigilància sota control judicial
Amb la repressió intenten l'esgotament de la militància, estendre patiment i por entre les persones amigues i familiars. Pretenen frenar les simpaties i complicitats de les veïnes i veïns i limitar la capacitat creixent de mobilització que estem creant els moviments socials a Castelló.

NO A LA IMPUNITAT DELS REPRESSORS
NO TENIM POR
NO ENS CALLARAN
CONTINUEM LLUITANT PER UN MÓN MÉS LLIURE I JUST

Assemblea Ciutadana Contra la Repressió (ACCR)
 

No hay comentarios: